Gezonde gebouwen dragen actief bij aan het welzijn van bewoners.

Dat gezonde gebouwen bijdragen aan het welzijn van de gebruikers is inmiddels ook bij de wetenschap doorgedrongen. Bewijs hiervoor stapelt zich op uit verschillende onderzoeken, die duidelijk maken dat er een duidelijke link is tussen gezond gebouw, wat resulteert in hogere arbeidsproductiviteit en lager ziekteverzuim

Frisse lucht, een klimaat dat persoonlijk instelbaar is en het toepassen van gezonde, niet giftige materialen dragen bij aan een gezonde omgeving.

Om dit gezonde binnenklimaat te onderbouwen worden er zogeheten WELL-certificeringen afgegeven. WELL-certificering beoordeelt een gebouw op gezondheid en wellbeing van personeel. Vastgoed wordt steeds duurzamer gebouwd. Dat gaat niet alleen over materialen, maar ook over de gebruikers oftewel het personeel. Een gezond gebouw draagt namelijk actief bij aan het welzijn van medewerkers.

Bij Wessels Bouw vinden wij het welzijn van de bewoners ontzettend belangrijk. Daarnaast zetten wij ons ook hard in voor het verduurzamen van bestaande bouw.