Huurwoning pimpen en opfleuren

Jouw huurwoning inrichten zodat jij je écht thuis voelt. Het klinkt makkelijker dan het is. Je beschikt vaak over een beperkt budget om van een huurwoning jouw droomhuisje te maken. Dan heb je eindelijk je huisje gevonden en dan komt de huisbaas ook nog eens met een contract vol regels aanzetten; niet verven, geen spijkers aan de muur, geen blijvende aanpassingen. Moet je al jouw ideeën dan maar laten varen? Natuurlijk niet, want met deze tips tover jij jouw huurwoning om zodat het echt jouw plekje wordt en de huurbaas blij is. Win-win, toch? 

1 Pimp the wall…

Zo’n saaie witte muur, daar wil je natuurlijk niet de hele tijd tegenaan kijken. Om het wat gezelliger te maken begin dan met het pimpen van de muren. Sommige huisbazen willen niet dat je de muren verft. Maar mogen spijkers in de muur wel? Dan kan je een leuk schilderij of een (groot) kunstwerk kopen. Mogen spijkers ook niet? Dan blijft er nog maar één optie over, haal een groot houten paneel en plaats deze voor de muur. hier kan je eindeloos je eigen ideeën op los laten, versier dit paneel bijvoorbeeld met een simpel groot doek.

2 … and the floor

On the floor… Dit is altijd afhankelijk van de smaak van de huisbaas of de vorige bewoner. Een nieuwe vloer leggen is vaak geen optie. Een makkelijke tip: Koop een mooi vloerkleed, in één keer een totaal andere uitstraling.

3. Cover things up!

Er zijn twee kamers in een huurwoning waar je aan vast zit; de badkamer en de keuken. Als je geluk hebt zien deze er prima uit, maar sommigen kunnen ook een opknapbeurt gebruiken. Vervang de oude frontjes van het keukenkastje. In de badkamer zorgt een trendy douchegordijn ook al vaak voor een andere look and feel.

4. Stijlvolle stickers

Vallen de kastjes niet in de smaak? Met deze snelle oplossing zorg je snel voor een andere uitstraling. Beplak de kastjes of andere gewenste oppervlaktes met stijlvolle stickers of plakfolie. Als de ondergrond stevig is, kun je de stickers zonder schade weer verwijderen.

5. Spiegeltje aan de wand

Een spiegel zorgt voor een optisch grotere ruimte en kan tegelijkertijd de aandacht van een saaie witte muur afleiden.

6. Accessoires

Less is more…? Of toch niet! Om van het huurwoning jouw droomhuis te maken is natuurlijk een persoonlijke touch nodig. Breng je woning tot leven met accessoires. Geef je interieur een persoonlijk tintje met familiefoto’s en souvenirs. Daarnaast maken planten jouw woning levendig en creëer je met de juiste verlichting een fijne, huiselijke sfeer.

Bron: roomed.nl