6 tips: zo haal je de jaren 30 in huis

Huizen uit de jaren dertig zijn al jaren ongekend populair. Het heeft voor veel mensen iets romantisch, gezelligs en aantrekkelijks. Velen dromen weg bij zo’n sfeervol huis met knusse erker, en-suitedeuren, granito vloeren, glas-in-lood, hoge plafonds, paneeldeuren en andere authentieke elementen. Lang dromen is overigens niet handig, want de ongeveer 900.000 jarendertighuizen die ons land telt, staan nooit lang te koop. Wat je wel kunt doen? Haal gewoon deze stijl in huis! Wij delen tips:

Tip 1: En suite deuren

Een voor- en achterkamer waren vroeger een praktische must. Tegenwoordig is een en suite voor sfeer en gezelligheid. In deze tijd waar wonen, leven, koken en eten vaak in 1 lijn doorlopen heeft een kamer en suite naast de warme uitstraling ook nog steeds de praktisch kant van roomdivider.

tip 2: Houten vloer

In de jaren 30 werden er vaker mooie houten vloer gelegd. Met een houten vloer geef je jouw woonkamer sfeer!

Tip 3: Wandtegels in de hal

Het verrast binnenkomen in een jaren dertig huis wordt nog eens extra versterkt door de lambrisering van de authentiek tegels op de muur met zijn specifieke kleuren en patronen. Wandtegels in de hal zorgen voor een authentieke entrance.

Tip 4: Hoge plinten van 20 cm

Jaren 30 ruimtes vragen om een mooie hoge plint. Het geeft de muur als het ware een extra hoogte en een klassieke uitstraling.

Tip 5: Glas in lood ramen

Ook deze sfeermakers in een jaren 30 woning behoeven weinig uitleg. Het kleurenpalet bij binnenvallend zonlicht is tijdloos. Ze maken zelfs een grauwe dag weer vrolijk als er 1 straaltje binnenvalt en een patroon op de muur tekenen.

Tip 6: Meubels in ’30 stijl

Kenmerken van de jaren 30 stijl zijn natuurlijke materialen en zachte room tinten. In de jaren 30 werd er iets minder kleur gebruikt zoals in de tijd van de retro stijl. Meubels uit de jaren 30 hebben meestal geometrische vormen en zijn bekleed met leer.