Met deze 7 tips richt jij jouw kleine kantoorruimte efficiënt in

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor het inrichten van jouw kleine kantoorruimte? Heb jij een beperkt budget en verlang jij naar efficiëntie? Met deze tips richt jij de kantoorruimte van jouw organisatie zo goedkoop en efficiënt mogelijk in.

Tip 1: Kies voor wit
Opvallende kleuren zijn erg leuk om een groot kantoor aan te kleden. Als je echter beperkt bent met de ruimte is dit een don’t. Met kleur werken zorgt ervoor dat de ruimte kleiner oogt, terwijl wit juist een kleine ruimte groter laat lijken! Wit reflecteert licht waardoor jouw kleine kantoor het gevoel geeft van een groot kantoor. Let vooral op met donkere kleuren, deze laten je kantoorruimte al helemaal een stuk kleiner ogen. Je muur slim gebruiken? Verf het met smart wall paint. Zo kun je je muur gebruiken als whiteboard!

Tip 2: Comfortabel first
Comfort is belangrijk in een efficiënt kantoor. Ook al is het budget misschien wat klein, bezuinig nooit op comfortabel. Een comfortabele en aangename kantoorinrichting heeft invloed op de prestaties, productiviteit en tevredenheid van personeel en klanten. Zorg dus ook dat je jouw werkplek duurzaam en ergonomisch inricht. Een bureaustoel moet goed zitten daarbij moet een bureau op de juiste hoogte zijn.

Tip 3: Daglicht voor productiviteit
Een lichte en open kantoorinrichting zorgt voor een betere productiviteit. Heeft je kantoorunit ramen? Ook al is het maar een klein raam, hang hier of zet hier niets voor maar laat het daglicht zijn werk doen! Zet je bureau dan zo neer dat het gericht is naar buiten of naar een open ruimte. Dit helpt mensen om zich frisser te voelen en productiever te werk te gaan!

Tip 4: Goede verlichting is een must
Verlichting is erg belangrijk. Met de goede verlichting voelt de ruimte ruimtelijk aan en blijven medewerkers scherp. Uit onderzoek blijkt dat hoe lichter je kantoor is, hoe productiever werknemers zijn. Kies in plaats van een leuke warme sfeerlamp dus een witte verlichting aan het plafond. Zo heb je niets in de weg staan, ziet je kantoorruimte er groter uit en wordt de productiviteit positief beïnvloed.

Tip 5: Less is more
Hoe meer meubilair en accessoires in jouw kantoorinrichting, hoe drukker en hoe kleiner de ruimte oogt.  Hoe leuk het ook is, het lijkt daardoor een stuk rommeliger. Kies dus voor zo min mogelijk meubels en accessoires in het kantoor. Een groot wit of houten bureau zorgt voor rust en ruimtelijkheid.

Tip 6: Gebruik gesloten kasten
Het is bij het inrichten van een klein kantoor ook altijd puzzelen met opbergruimte. Want waar laat je al die werkmappen, nietmachines, perforators en al het andere? Het hoeft niet lastig te zijn. Een kast neemt al snel veel ruimte in beslag, maar het is eigenlijk onmisbaar in je kantoor. Een smalle hoge gesloten kast of een lage lange gesloten kast doet wonderen. Doordat een kast gesloten is, ziet het er al een stuk opgeruimde uit. Pak spullen in opbergboxen, hierin kun je veel kwijt en het is makkelijk op te bergen.

Bonustip: Opruimen
Opruimen is noodzakelijk in een efficiënt kantoor. Werknemers kunnen zich niet goed concentreren in een ruimte vol met rommel. Ruim papier op, orden brochures, plaats klappers in kasten en schaf postbakjes aan voor alle ongeopende post.