Brandweerkazerne Maastricht

Categorie
Projecten
Over dit project

Van brandweerkazerne naar inspirerende ontmoetingsplek

Het karakteristieke ontwerp van de voormalige brandweerkazerne in Maastricht maakt het tot een bijzonder fraaie verschijning in onze provinciehoofdstad. Om het gebouw voor de toekomst te behouden, werd er naar een speciale invulling gezocht. En die werd gevonden.

De vraag
IPAL vastgoedbeheer heeft ons gevraagd de voormalige brandweerkazerne te transformeren tot een creatieve en inspirerende ontmoetingsplek voor Maastricht en omgeving. De plek moet het nieuwe brandpunt worden van activiteiten voor de stad, maar ook een verzamelpunt voor veelal creatieve ondernemers.

De aanpak
We hebben er voor gekozen de begane grond te reserveren voor publieke functies en een ontmoetingsplek voor de omgeving. De ruimtes zijn multifunctioneel. Levende vitrines voor de gebruikers, maar ook beschikbaar voor externe initiatieven. De eerste verdieping is het brein. Daar liggen studio’s, die zo zijn zo opgezet dat je apart, maar vooral ook samen kunt werken. Het souterrain is de ruige ruimte, waar met geluid, verf, lijm en ideeën kan worden geknoeid.

Website: www.debrandweer.com