Stadsschouwburg Sittard

Categorie
Projecten
Over dit project

Een bijzonder project was de make-over van de grote zaal, souterrain, hal en foyer van de Stadsschouwburg Sittard. Meest ingrijpend hierbij was de verbouwing van de voormalige glazen zaal ten behoeve van het Laagland Theater, het eigen huistheatergezelschap van de stadsschouwburg.

Om het Laagland goed te faciliteren werd de voormalige glazen zaal opgeknipt in twee gescheiden ruimtes: de kleine Charles Eijck-zaal en de 180 stoelen tellende platte theaterzaal. De bovenzaal hebben wij voorzien van een staalconstructie voor een nieuwe tribune voor Het Laagland Theater. Om de verkeersoverlast te beperken werd een deel van de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd.

De werkzaamheden bestonden onder meer uit het slopen van het bordes en het oude podium, maar ook een ingrijpende aanpassing aan de verschillende installaties, zoals lift, luchtbehandeling en centrale verwarming. Ten behoeve van de gevelversteviging werd een staalconstructie gemonteerd. Als laatste vond een hoogwaardige afwerking plaats.