Zo houd jij je hoofd koel tijdens de warme dagen

De zomers lijken steeds warmer te gaan worden. Tijd om maatregelen te treffen en zo ons hoofd koel te houden tijdens deze warme dagen.

Water, water en nog eens water.
We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het met deze dagen belangrijk is om voldoende te drinken. Maar je kunt water ook op andere manieren inzetten om af te koelen. Zo kan een verkoelend voetbad al helpen om je lichaamstemperatuur wat naar beneden te halen. Daarnaast kun je ook een handdoek of bandana natmaken en die in je nek of op je polsen leggen, of gewoon je t-shirt natmaken.

Vermijd extra warmtebronnen.
Schakel onnodige apparaten en verlichting uit. Dit zijn allemaal zaken die wat extra hitte creëren. Niet veel, maar alle kleine beetjes helpen op dit soort dagen.

Gooi de ramen open – en weer dicht.
’s Ochtends is het buiten nog lekker koel. Zet daarom direct als je wakker wordt alle ramen en deuren een uurtje open. Op deze manier waait er een frisse wind door je huis. Dit kun je in de avonduren voordat je gaat slapen uiteraard herhalen.

Bescherm je huis tegen de zon.
Heb je een zonnescherm, rolluiken of zonwering? Doe deze overdag naar beneden. Zo kan de zon de lucht in huis niet extra opwarmen. Wanneer je een zonnescherm hebt en je doet dit omlaag, zorg je ervoor dat er schaduw op de buitenmuur van je huis valt. Hierdoor warmt het in huis ook minder op.

Investeer in een airco
Met de aangekondigde klimaatsverandering lijkt een airco in huis bijna wel een must. Temperaturen tot 40 graden lijken in de toekomst eerder regel dan uitzondering. Met een airco zorg je voor een heerlijk koele leefomgeving. Heb je er geen? Maak er dan een zelf  door ijsklontjes voor een ventilator te leggen!