Wist je dat 30% van de kantoren in Limburg leeg staat?

De leegstand in Nederland geldt met name voor verouderd bedrijfsmatig vastgoed, zoals kantoren en winkels. De leegstand van kantoren is de laatste tijd gedaald, maar blijft structureel hoog. In Limburg is de leegstand van kantoren aanzienlijk. In 2016 stond welgeteld 30% van de kantoorpanden leeg. Als de aanpak van leegstand geen prioriteit wordt, is het mogelijk dat stadswijken en dorpen minder leefbaar worden. Leegstand wordt door veel inwoners geassocieerd met onveiligheid.

Om vastgoed te laten renderen is verduurzaming noodzakelijk. Op die manier worden de woon- en exploitatielasten beperkt en blijft het voor beleggers interessant vastgoed in portefeuille te houden.

 

Verduurzaming
Vanaf 2023 moeten bestaande kantoren minimaal over energielabel C beschikken en in 2050 ligt dat niveau op energieneutraal. Om middelen voor verbetering en verduurzaming van vastgoed op verantwoorde wijze aan te wenden, is het belangrijk planmatig onderhoud en investeringen in verduurzaming goed in kaart te brengen. Daardoor kunnen kosten worden gespreid en is er een betrouwbare basis voor een fiscale onderhoudsreservering.

Wessels Bouw VGO heeft jarenlange ervaring met verduurzaming, onderhoud en renovatie van vastgoed. Ons streven is altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Bestaand vastgoed op de juiste manier inrichten is één ding, maar het beter laten functioneren en behouden voor de toekomst is minstens zo belangrijk. Neem vrijblijvend contact met ons op.